موشن گرافی یعنی چی؟ تاثیر آن در ادیت ویدیو
موشن گرافی یعنی چی
درود بر همراهان همیشگی تک ادیتور. بی مقدمه میریم سر اصل مطلب. موشن گرافی یعنی چی؟ سوالی که امروز قصد داریم در موردش صحبت کنیم. اصلا موشن گرافی چیه؟ به چه کاری موشن گرافی میگن؟ یا چطور ساخته میشه؟ از همه مهم تر توی چه برنامه ای میشه ساخت؟ شاید شما هم به این علاقه مند شده باشید. اما قبلش باید اطلاعاتش رو بدونید و ازش یک تعریف داشته باشید. در کل به هر طرح نقاشی یا گرافیکی که حرکت کنه و متحرک باشه، موشن گرافی میگن. این ویدیو ها به صورت ساده یا تخصصی ساخته میشن که هدفشون از این حرکات، رسوندن مفهوم به مخاطب یا بیننده هست. قطعا دیدن این محتوا برای مخاطب جذاب تر و تاثیر گذارتر از دیدن عکس های ثابت هست. موشن گرافی یا موشن گرافیک از دهه ی ۵۰ رایج شد.
اما تفاوت موشن گرافیک با انیمیشن چیه؟ در اینجا لازم هست یادآوری کنم که موشن گرافی از اشکال، تصاویر، نقاشی و متن هایی تشکیل شده که دارای یک پیام هستند. البته این پیام در بیشتر مواقع ۱۰ ثانیه ای هست و با همون مدت زمان کوتاه معنی و مفهوم رو به بیننده انتقال میده. همچنین مزیت موشن گرافی، جذب مخاطب هست. از این روش بیشتر برای تبلیغات و دیده شدن استفاده میکنند. کسب و کارهای مختلف میتونن با هر موضوعی از قابلیت موشن گرافیک استفاده کنند و از طریق این ویدیو ها، اسم یا برند خودشون رو در ذهن مخاطب ثبت کنند. در ادامه، بیشتر در رابطه با موارد موشن گرافیک توضیح میدیم و اطلاعات مفید رو در اختیارتون قرار میدیم.
نرم افزار موشن گرافیک چیست؟
موشن گرافی را میتوان با نرم افزار های مختلفی ساخت. اما برای انجام این مهارت نیاز به آشنایی با کارکرد نرم افزارها دارید. همچنین برای اطلاعات بیشتر شما لازمه که با انواع موشن گرافیک آشنا بشید. ویدیو موشن، ویدیو رئال، استاپ موشن و اینفوموشن گرافیک از انواع موشن گرافی هستن. اما شاید در بین اینها، اسم استوری موشن به گوش شما خورده باشه. استوری به معنی داستان هست و موشن به معنای حرکت.
از اونجایی که استوری در برنامه اینستاگرام پرطرفدار و پربازدید هست، بازار داغی برای استوری موشن نیز ایجاد کرده. افراد از طریق ساخت استوری موشن، برای تبلیغات گرافیکی اقدام میکنند و خوشبختانه بازخورد خوبی رو دریافت میکنند. این نوع تبلیغات متحرک، معنا و مفهوم رو در کمترین زمان به مخاطب میرسونه. اگر شما هم به دنبال ساخت استوری موشن برای اینستاگرام خود هستید، بهتره قبلش با سایز استوری اینستاگرام آشنا بشید. حالا نرم افزار هایی که برای ساخت موشن گرافی یا استوری موشن نیاز هست رو نام میبریم.
افترافکت After Effect
به جرات میشه گفت، بهترین و معروف ترین نرم افزار برای ساخت موشن گرافیک افترافکت هست. این نرم افزار ادوبی Adobe نیاز به آموزش و یادگیری داره. قطعا بهتره قبل از آموختن این برنامه به سراغ فتوشاپ و ایلوسترایتور برید. چون شما به مهارت و دانش در این دو برنامه نیاز پیدا میکنید. موشن گرافیک یک حرفه ی جذاب و زیباست. اما لازمه که ابتدا تا حدودی حرفه ای بشید تا بتونید ویدیوهای زیبایی خلق کنید. پس عجله نکنید و برای آموزش صبور باشید. تا اصولی و زا موفقیت جلو برید.
کسانی که میدونن موشن گرافی یعنی چی؟ برای ساخت مراحل اولیه از این دو برنامه استفاده میکنند. سپس به سراغ افترافکت میرن. در نرم افزار افترافکت میتونید طراحی اسلایدشو، افکتهای شبیه سازی Simulation، کامپوزیشن های سه بعدی و VFX، طراحی موکاپ UX/UI/Web Mockups، تایپوگرافی حرکتی و …انجام بدین. از ویژگی های خیلی خوبش اینکه میتونید چندین افزونه یا پلاگین رو به افترافکت اضافه کنید. در کل بهترین نرم افزارها برای ساختن موشن گرافی و پیشنهاد ما به شما، استفاده از مجموعه ادوبی هست. پس به یادگیری صحیح این نرم افزارها بپردازید. تا بتونید به هدف خودتون برسید.
درآمد و بازار کار موشن گرافیک
حالا افراد زیادی به دنبال بازار کار در این حرفه هستن. بخصوص کسانی که علاقه ی خاصی به این کار دارن. شاید برای شما هم درآمد موشن گرافیک اهمیت داشته باشه. همانطور که گفتیم این بیزینس توجه مشتریان زیادی رو به خودش جلب میکنه. بخصوص زمانیکه شما روی مهارت های خودتون کار کرده باشید و تمریناتتون رو گذرونده باشید. قطعا برای افراد خوش ذوق و خلاق، موقعیت های شغلی بیشتری در این زمینه هست. اما به دلیل وجود تکنولوژی جدید و استفاده ی زیاد از موشن گرافیک بخصوص برای تبلیغات اینترنتی، درخواست آن بالا رفته.
پس این بازار کار بسیار داغه چون باعث میشه تبلیغات تاثیرگذار باشن. ویدیوهای موشن گرافی مخاطب بیشتری جذب میکنه. همچنین به خاطر حجم کم ویدیوها، سرعت دانلود بالاتر هست. اخرین مزیت اون هم پتانسیل بالا برای به کار بردن خلاقیت فرد هست. به خاطر وجود شرایطی که ذکر شد درآمد هر فرد نسبت به فرد دیگه در این کار متغیره. همچنین شما خودتون تصمیم میگیرید که روی هنرتون چه قیمتی بزارید و از این بابت محدودیتی ندارید.
آموزش موشن گرافیک رایگان
شاید برای ابتدای کار به دنبال یک آموزش رایگان اما مفید و کاربردی باشید. بعضی از افراد نمیدونن که به موشن گرافیک علاقه دارن یا نه. این بهترین موقعیت برای یادگیری و آشنایی شماست. با این آموزش میتونید استعداد و علاقه ی خودتون رو بسنجید و اگر لازم بود به سراغ مراحل بالاتر و پیشرفته تر برید. شما میتونید دوره رایگان مقدماتی آموزش افترافکت رو از سایت تک ادیتور تهیه کنید. این دوره به افراد مبتدی و تازه کار کمک میکنه که با فضای نرم افزار افترافکت آشنا بشن و قسمتی از ابزار ها و روش های ساخت موشن گرافیک رو یاد بگیرن. این آموزش مقدماتی رایگان شامل ۸ جلسه س که تقریبا ۴ ساعت و نیم زمان نیاز داره.
چگونه موشن گرافیک بسازیم؟
خب شاید تا الان به آموزش افترافکت توجه کرده باشید. اما برای ساختن یک موشن گرافیک نیاز به آموزش کامل و حرفه ای موشن گرافی دارید. با دانستن اینکه موشن گرافی یعنی چی؟ تمام مراحل طی نمیشود. گاهی اوقات لازمه که یک دوره حرفه ای با تکنیک های حرفه ای رو یاد بگیرید. تا بتونید این مهارت رو به عنوان یک شغل و درآمد حساب کنید. امروزه کاربرد های موشن گرافیک در همه ی قسمت ها دیده میشه. مثلا در شبکه های اجتماعی، تلویزیون، وب سایت ها، فیلم ها و سینما و کاربردهای مختلفی در زمینه ی تبلیغات داره. اگر قصد دارید یک موشن گرافیک بسازید، بهتره از این روش استفاده کنید:
- قبل از کار در سیستم، طرح اولیه ای روی کاغذ بکشید.
- این طرح اولیه، کمک زیادی به روند کار شما میکنه و نتیجه ی کار بهتر میشه.
- اما برای کشیدن یک طرح اولیه بر روی کاغذ، داشتن مهارت های هنری نیز لازمه. مثلا شما باید طراحی و نقاشی نسبتا خوبی داشته باشید.
- اما با گذروندن این مرحله میتونید به سادگی، مفهوم موشن گرافی خودتون رو مشخص کنید.
- این روش میتونه افراد مبتدی رو از سردرگمی نجات بده و به استعداد و علایق اونها جهت بدهد.
موشن گرافی با موبایل
اگر بخوایید یک موشن گرافی ساده با موبایل بسازید، این بخش میتونه به شما کمک کنه. قطعا از یک موشن گرافی ایجاد در موبایل نباید انتظار موشن گرافی های حرفه ای ساخته شده در ویندوز رو داشت. تفاوت این دو موشن اون قدر بالاست که هر کسی متوجه سطح کیفیت اون میشه. اما گاهی اوقات با ساخت یک ویدیو کوتاه میتونیم به هدفمون برسیم. همچنین برای افرادی که میخوان کار تبلیغاتشون رو راه بندازن و مهارتی در این حرفه ندارن، مناسبه. پس اگه به کامپیوتر و نرم افزار ها دسترسی نداشتید، بهتره از این روش استفاده کنید.
Power Director
این نرم افزار برای سیستم عامل ای او اس و اندروید ساخته شده. شاید در ابتدا از فضای برنامه چیزی متوجه نشید، اما در ادامه یا با دیدن چند آموزش سطحی و کوتاه متوجه میشید که کار با این برنامه چقدر آسان و جذاب هست. این برنامه امکانات مختلفی مثل اضافه کردن انواع فایل صوتی، عکس و افکت های جذاب رو داره.
Animation Creator Hd Free
این برنامه، یک نرم افزار با گوشی اما کاربردی هست. در این برنامه میتونید انواع طرح های گرافیکی رو ایجاد کنید و خوشبختانه این کار بسیار آسان هست. یکی از مهم ترین قابلیت های این نرم افزار امکان اضافه کردن فیلم و ویرایش اون هست. سیستم عامل این برنامه هم برای اندروید و هم برای ای او اس ساخته شده.
Kine Master
با این برنامه به سادگی، ویدیوها رو ادیت کنید. این نرم افزار از تم ها و افکت های متنوعی برخور داره. اما مسئله ی این برنامه پولی بودن اون هست که به صورت پرداخت درون برنامه ای انجام میشه. البته قسمت های رایگان زیادی داره که میتونید از اونها استفاده کنید. این برنامه هم برای آیفون و هم برای اندروید مناسبه.
Animation Studio by Sean Brakefield
با استفاده از این نرم افزار در گوشی، میتونید انواع فایل های متحرک رو با فرمت های مختلف تولید کنید. این نرم افزار هم برای اندروید و هم ای او اس است و هر دو را پشتیبانی میکند. از امکانات منحصر به فرد این نرم افزار، ادیت متنوع اون هست. که در ساخت موشن گرافیک بهتون کمک میکنه.
Img Play
نحوه ساخت موشن گرافی در این برنامه بسیار ساده است. فقط کافیه شما عکس رو وارد کنید، یا با دوربین گوشی عکس بگیرید. تا یک ویدیوی متحرک کوتاه برای شما ساخته شود. البته قابلیت های ادیت متنوعی در این برنامه وجود داره. مثلا سرعت پخش در این برنامه قابل تغییره یا فیلترهای متنوعی داره که میتونید برای جذابیت موشن گرافی از اون استفاده کنید. برخی قسمت های دیگه این برنامه هم پولی هست که باید اشتراک اون رو یکبار بخرید، تا برای همیشه استفاده کنید.
سخن پایانی
حالا که میدونیم موشن گرافی یعنی چی؟ بهتره دست به عمل بزنیم و با آموزش افترافکت رایگان تک ادیتور شروع کنیم. اگر شما هم علاقه و استعداد به این کار دارید، بهتره هر چه زودتر آموزش های این مهارت جذاب رو ببینید و دست به کار بشید. با شروع این آموزش ها، مهارت خودتون رو بالا میبرید و کم کم وارد بازارکار این حرفه خواهید شد. شما با مطالعه این مقاله با برخی از نرم افزار های ساخت موشن گرافی در موبایل آشنا میشید. اگر به دنبال نمونه موشن گرافیک ساده هستید، میتونید با برنامه های داخل گوشی شروع کنید. اما استعدادتون رو به این مرحله محدود نکنید. به سراغ آموزش های حرفه ای برید و مهارتتون رو بالا ببرید. تا بتونید با این کار وارد بازار کار بشید و از این راه کسب درآمد کنید.
اگر علاقه مند به اطلاعات مفید هنر ویدیویی هستید میتونید به صفحه رسمی ویکی پدیا سر بزنید.
درباره مهدی خوبیاری
مدرس افترافکت و موشن گرافیک 7 سال تجربه در زمینه ادیت ویدیو علاقه بسیار زیاد به گرافیک باعث شد در زمان دانش آموزی وارد این عرصه بشم و مهارتم رو گسترش بدم. برای رسیدن به موفقیت فقط تلاش جسمی نیاز نیست بلکه تلاش ذهنی هم تاثیرگذار است.
سایر نوشته های مهدی خوبیاری
دیدگاهتان را بنویسید