آموزش تدوین مصاحبه | اصولی و حرفه ای
آموزش تدوین مصاحبه
یکی از مهارتهای ضروری که برای تولیدکنندگان محتوا اهمیت بسیار زیادی دارد، آموزش تدوین مصاحبه است. در این بخش از تک ادیتور قصد داریم، این مهارت کاربردی را به مستند سازان و روزنامه نگاران آموزش دهیم. همچنین مصاحبه حرفهای را به طور مفصل بررسی خواهیم کرد. مصاحبهها یکی از مهمترین انواع محتوای صوتی و تصویری هستند که در حوزههای مختلفی همچون مستند، اخبار، پادکست، تبلیغات و حتی محتوای آموزشی به کار گرفته میشوند. در این مسیر نکات و تکنیکهایی را میآموزید که با شیوه تدوین مصاحبه آشنا شوید و بدانید که چرا تدوین مصاحبه مهم است؟ پس برای یادگیری اصول ادیت ویدیو، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
ادیت ویدیو یعنی چه؟
ویرایش و بهبود یک ویدیو که شامل برش، اضافه کردن افکت، اصلاح رنگ، صداگذاری، اضافه کردن متن و سایر تغییرات است، ادیت یا تدوین ویدیو نام دارد. این عمل کمک میکند تا کلیپی جذابتر و حرفهایتر داشته باشید. همچنین میتواند برای تولید محتوای تبلیغاتی، آموزشی، سرگرمی و… مناسب باشد.
ادیت ویدیو مصاحبه
برای آنکه بتوانید ادیت ویدیو مصاحبه را انجام دهید، باید به نکات مهمی توجه داشته باشید. تدوینگر حرفهای میتواند از میان یک مصاحبه خام، بهترین بخشها را برای ادیت انتخاب کند. در ادامه ترتیب صحبتها را بهبود ببخشد و با استفاده از افکتهای مناسب، حس و حال بهتری به ویدیو اضافه کند. با کمک این تکنیک میتوان مصاحبههای طولانی و خسته کننده را به ویدیوهای کوتاه، مفید و تأثیرگذار تبدیل کرد. قبل از هر کاری بهتر است پیش تولید و آماده سازی اولیه را انجام دهید.
به طور کلی یادگیری تدوین و روشهای ادیت فیلم اهمیت بسیار زیادی دارد. به خصوص برای کسانی که تازه کار هستند از ما میپرسند، برای یادگیری تدوین از کجا شروع کنیم؟ پیشنهاد ما به کاربران این است که از دورههای تک ادیتور کمک بگیرند. مخصوصا دوره تدوین اینستاگرامی که برای افراد مبتدی و کسانی که سعی دارند به سرعت به درآمد برسند، بسیار مناسب است.
دستهبندی و بررسی فایلها
پس از آنکه ضبط مصاحبه انجام شد، باید تمام فایلهای ویدیویی و صوتی را در یک پوشه قرار دهید. زیرا در این مرحله با تعداد زیادی فایل ویدیویی مواجه میشوید. برای آنکه گیح و سردرگم نشوید، پیشنهاد میکنیم فایلها را با نامهای مشخص مرتب کنید. ضمنا قبل از ادیت فایلها یک کپی یا بک آپ بگیرید تا در صورت بروز مشکل، نسخه اصلی شما از بین نرود. در این مرحله بررسی و گوش دادن مصاحبه را انجام میدهیم. برای انجام آن باید حداقل یک بار از ابتدا تا انتهای مصاحبه را گوش دهید. سپس این نکات را یادداشت نمایید.
آماده سازی نرم افزار
ابتدا باید از بین نرم افزارهای تدوین یک نرم افزار مناسب برای ادیت مصاحبه انتخاب کنید. برنامه Adobe Premiere Pro یک گزینهی حرفهای و پرکاربرد است که میتوانید برای آموزش تدوین مصاحبه استفاده نمایید. برنامههای دیگری همچون Final Cut Pro، DaVinci Resolve، CapCut و InShot وجود دارد که هر کدام یک ویژگی خاص به شما ارائه میدهند.
ایجاد پروژه جدید
پس از بررسی کامل مراحل قبل در آموزش پریمیر پرو، به سراغ ایجاد پروژه و تنظیمات اولیه میرویم. ابتدا یک سکانس جدید و متناسب با تنظیمات فایل ویدیویی ایجاد میکنید. برای تنظیم فرمت پروژه نیز معمولا ابعاد 1920×1080 یا 4K با فریم ریت ۲۴ یا ۲۵ فریم بر ثانیه را در نظر میگیریم. با رعایت این نکات ابتدایی وارد کردن فایلها به نرم افزار تدوین را انجام خواهیم داد.
حذف قسمتهای اضافی مصاحبه
در مرحلهی بعد تدوین، باید تپقها، سکوتهای طولانی و جملات نامفهوم را از ویدیوی خود حذف کنید. برای برش میتوانید از ابزار Razor Tool در نرم افزار Premiere Pro استفاده کنید. معمولا تدوین مصاحبهها جزئیات بیشتری دارد و باید کاتهای بیشتری داشته باشد. در آموزش صفر تا صد ادیت ویدیو میآموزید که چگونه این کار را به آسانی انجام دهید. ضمن آنکه موارد دیگر تدوین ویدیو به صورت کامل توضیح داده شده است.
ایجاد تدوین روایی
برای جذابیت بیشتر ادیت باید به سراغ تدوین روایی بروید، طوری که داستان ویدیو مشخص شود. برای آنکه این مرحله را به درستی انجام دهید، میتوانید ترتیب صحبتها را در صورت نیاز تغییر دهید. همچنین در صورت استفاده از چند دوربین، میبایست کات بین نماها را تنظیم کنید تا از یکنواختی کلیپ جلوگیری شود.
استفاده از B-Roll و فوتیج مکمل
برای آنکه کلیپ مصاحبه از حالت یکنواختی خارج شود و از خسته کننده بودن جلوگیری شود، از تصاویر مکمل (B-Roll) استفاده میکنند. به عنوان مثال اگر فردی درباره یک محصول صحبت میکند، در تدوین مصاحبه بهتر است نمایی از آن محصول را جایگزین کنید.
بهبود و افزایش کیفیت صدا
در مرحلهی بعد سینک صدا و بهبود کیفیت صدا را انجام میدهیم. البته اگر از چندین منبع صوتی استفاده کردهاید، ابتدا باید آنها را سینک کنید. سپس نویزهای پسزمینه را حذف کرده و برای این کار میتوانید از برنامههای Adobe Audition یا RX iZotope استفاده نمایید. برای تنظیم شفافیت صدا از اکولایزر (EQ) کمک بگیرید. اما برای یکسان سازی بلندی صدا استفاده از Compressor پیشنهاد میشود.
افزودن گرافیک و متن
در ادامه آموزش تدوین مصاحبه میتوانید زیرنویس اضافه کنید. زیرا با کمک زیر نویس وضوح بیشتر از ویدیو خواهید داشت. سپس نام مصاحبه شونده را در چند ثانیه اول قرار دهید. نام و عنوان شخص را بهتر است در قسمتی مناسب نمایش دهید. در نهایت افکتهای ساده را به ویدیو اضافه کنید. همچنین میتوانید از ترانزیشنهای ملایم و Fade برای کاتها استفاده کنید.
اصلاح رنگ و نور
با استفاده از گزینه Color Correction نور و رنگ را بهینه کنید. سپس با استفاده از Adobe Premiere Pro نیز میتوانید از Lumetri Color کمک بگیرید. اما اگر نور صحنه شما نامتعادل است، باید با گزینهی White Balance آن را تنظیم کنید. این تنظیمات بر جذابیت تدوین فیلم تاثیر مستقیم دارد.
خروجی گرفتن
در مرحله نهایی باید از تنظیمات خروجی مناسب بگیرید. قبل از خروجی گرفتن، یک بار نتیجه را در پیش نمایش مشاهده کنید. در نرم افزار پریمیر به مسیر File > Export > Media بروید و فرمت آن را روی H.264 (MP4) تنظیم کنید. رزولوشن را روی 1080p یا 4K قرار دهید و بیت ریت آن را روی 10-15 Mbps (برای کیفیت بالاتر) تنظیم نمایید. در انتها فریم ریت را روی همان فریم ریت اصلی ویدیو قرار دهید و رندرگیری کنید.
نکات مهم
- به هنگام انجام این مراحل باید نکاتی را در نظر داشته باشید.
- برای بکاپ گیری، همیشه یک نسخه از فایلهای اصلی و پروژه خود ذخیره داشته باشید.
- استفاده از Jump Cut را فراموش نکنید. به خصوص زمانی که ویدیو ریتم کندی دارد، بهتر است از کاتهای سریع استفاده کنید.
- برای جذابیت بیشتر کار میتوانید از افکتهای صوتی کمک بگیرید. البته برای افزایش جذابیت، استفاده از موسیقی یا افکتهای صوتی کاربرد دارد.
با رعایت این اصول و مراحل، میتوانید مصاحبه با تدوینگر را به صورت حرفهای و جذاب انجام دهید. البته در این مسیر مهمترین نکته، روان و جذاب بودن روایت است که در کیفیت محتوا تاثیرگذار میباشد. این مسیر به عنوان تدوین حرفهای برای مصاحبه میباشد.
شیوه تدوین مصاحبه
- آسانترین شیوه مصاحبه، روشی است که در این بخش به آن میپردازیم. برای انجام این کار باید نکات اصولی، توجه داشته باشید.
- در ابتدا برای مصاحبهی اصولی باید در فاصله مناسبی از دوربین بنشینید.
- به زیبایی فضای فیلم توجه ویژهای داشته باشید.
- دکوراتیو کردن صحنه باید به صورت اصولی انجام شود.
- جای دوربین، زاویهی دوربین و محیط قرار گیری آن اهمیت بسیار زیادی دارد.
- نکتهی بعدی این است که دوربین روی سه پایه باشد یا دست فیلمبردار. زیرا هر دو حالت با یکدیگر کاملا متفاوت است.
- اندازه نما در تدوین مصاحبه بسیار مهم است.
- ترکیب بندی در نماهای ثابت، معمولا ساده است اما میتوان از تکنیک کلاسیک عکاسی، پرتره و قراردادهای تلویزیونی نیز استفاده کرد.
آشنایی با انواع مصاحبه
انواع مختلفی از مصاحبه وجود دارد که هر کدام اهداف متفاوتی دارند و در قالبی استاندارد طراحی شده است. در ادامهی این بخش، انواع مصاحبه را توضیح خواهیم داد.
- مصاحبه های ساختار یافته در دستهی اول قرار دارد. این نوع مصاحبه در اصل مجموعه ای از سوالات از پیش تعیین شده است که قالبی استاندارد را دنبال میکند. از این مدل اغلب در تحقیقات برای اطمینان از سازگاری و مقایسهها استفاده میشود.
- مصاحبه های بدون ساختار نوعی مکالمه باز و انعطاف پذیر است. در این حالت گفتگو به طور طبیعی پیش میرود. همچنین مصاحبه کننده ممکن است یک موضوع کلی در ذهن داشته باشد و از این طریق گفتگو به طور طبیعی جریان یابد.
- مصاحبههای نیمه ساختار یافته که از ترکیب عناصر ساختار یافته و بدون ساختار میباشد. در این شرایط فرد مصاحبه کننده مجموعه ای از سوالات اصلی دارد و میتواند موضوعاتی را کمی بررسی کند.
- مصاحبههای رفتاری بیشتر برای مصاحبههای شغلی استفاده میشود. این مصاحبهها رفتار گذشته یک فرد را بررسی کرده و عملکرد آینده آن را پیش بینی خواهند کرد.
- در مصاحبهی اطلاعاتی افراد به دنبال اطلاعات و مشاوره گرفتن از متخصصان در یک زمینه خاص هستند. این نوع مصاحبه می تواند در مورد مسیرهای شغلی یا صنایع به شما کمک کند.
- مصاحبههای پانل که توسط چندین مصاحبه کننده به طور همزمان انجام می شود و معمولا برای مصاحبههای شغلی یا محیط های دانشگاهی کاربرد دارد.
- مصاحبههای گروهی که با چندین فرد به طور همزمان انجام میشود. در این حالت به مصاحبه کنندگان اجازه میدهند که با یکدیگر تعامل داشته باشند.
- مصاحبههای گروهی متمرکز بیشتر در تحقیقات بازار مورد استفاده قرار میگیرد. این مصاحبهها شامل گروه کوچکی از شرکت کنندگان است که در مورد یک موضوع خاص بحث کرده و محققان، بینش و نظرات را جمعآوری میکنند.
سخن نهایی
در این بخش از تک ادیتور به آموزش تدوین مصاحبه پرداختیم. جالب است بدانید که مصاحبه انواع مختلفی دارد. همچنین دارای تکنیک و انواع مختلفی میباشد. اگر قصد دارید خلاقیت در تدوین داشته باشید، باید قسمتهای اضافی مصاحبه را حذف نموده و از افکتها، گرافیکها و دیگر موارد جذاب استفاده نمایید. در نظر داشته باشید که این نوع تدوین با تدوین فیلم کوتاه متفاوت است.
درباره مهدی خوبیاری
تو این سال ها به دنبال یادگیری مطالب خاص بودم مثل شما، مسیر پیشرفت هموار هست و موفقیت نزدیک
سایر نوشته های مهدی خوبیاری
دیدگاهتان را بنویسید