تفاوت انیمیشن و موشن گرافی | یکی نگیر باهم❌
تفاوت انیمیشن و موشن گرافی
همانطور که میدانید روشهای مختلفی برای طراحی و ایجاد تصاویر متحرک وجود دارد که ما در این بخش از تک ادیتور سعی داریم تفاوت انیمیشن و موشن گرافی را بررسی کنیم. انیمیشنها عموما شامل کاراکترها و داستانهای پیچیدهای هستند که تمرکز بر روی داستان زندگیها دارند. اما موشن گرافی با توجه به نیازها و هدف پروژهها ایجاد میشود. این دو محتوا از نظر تولید نیز با یکدیگر متفاوت هستند. با شناخت این دو محتوا میتوان انتخاب صحیح و مناسبی را انجام داد.
انواع انیمیشن و کاربرد آن
به طور کلی انیمیشنها در پنج دستهی زیر قرار میگیرند.
- انیمیشنهای سنتی
- انیمیشن دو بعدی
- انیمیشن سه بعدی
- موشن گرافیک
- استاپ موشن
در حال حاظر موشن گرافیک یکی از زیر شاخههای انیمیشن است اما نمیتوان تفاوتهای آن را با انیمیشن نادیده گرفت. یکی از مواردی که مهم است ایده تولید محتوا بدون چهره است که با ترکیب موشن گرافی میتونیم بهتر و حرفه ای تر محتوا بسازیم.
فرق اصلی انیمیشن و موشن گرافیک
این دو عنصر کلیدی، دارای تفاوتهای اصلی و مهمی هستند که در ماهیت و مراحل تولید دیده میشود. برای آشنایی بیشتر با این تفاوتها، باید موارد زیر را مطالعه کنید.
هدف و کاربرد
از فرقهای اصلی انیمیشن و موشن گرافیک در ارتباط با هدفهای مشخص شده برای هر کدام و نوع کاربرد آنها میباشد. به این صورت که هدف از ساخت انیمیشن، داستان سرایی و شخصیت پردازی است. همچنین برای ساخت یک فیلم، بازیهای ویدیویی و حتی تبلیغات نیز از انیمیشن استفاده میشود. این در حالی است که موشن گرافیک برای انتقال اطلاعات، ایجاد برندینگ و مفاهیم پیچیده به صورت ساده و روان کاربرد دارد.
نوع مخاطب
از دیگر مواردی که در زمینه تفاوتهای انیمیشن و موشن گرافیک میتوان به آن اشاره داشت، نوع مخاطبین هر دو است. با توجه به اینکه اغلب انیمیشنها برای گروه کودک و نوجوان ساخته میشود، مخاطبین انیمیشن را نیز این دسته تشکیل میدهند. اما مخاطبهایی که موشن گرافیک به خود اختصاص داده است بیشتر مناسب افراد علاقمند به اطلاعات سریع و خاص، کاربران فضای مجازی، دانشجویان، مدیران و صاحبان کسب و کار میباشد.
نوع محتوا
اگر یک محتوا داستان محور و ساده باشد در دسته محتواهای انیمیشنی قرار میگیرد. این در حالی است که محتواهایی که شامل اطلاعات پیچیده بوده و نیاز به تحلیلی دارند، جز محتوای موشن گرافیک محسوب میشوند. البته پیچیدگی محتوا در موشن گرافیک به عوامل متعددی مانند ساختار و جزئیات بصری، میزان هماهنگی بین عنصرهای گرافیکی و تعامل و تاثیر آن در مخاطب نیز بستگی خواهد داشت.
هزینه و زمان
یکی از فرقهای اصلی موشن گرافیک و انیمیشن مربوط به زمان و بودجه میباشد. پیش از هر چیز بهتر است بدانید که اگر هزینه و زمان برایتان در اولویت و محدودیت میباشد، موشن گرافیک از این لحاظ به صرفهتر خواهد بود. چرا که در موشن گرافیک نیاز به تیمهای بزرگ نیست و حتی با یک نفر نیز میتوان کار انجام داد. اما در انیمیشن نیاز به یک تیم متخصص و گروهی میباشد. از نظر نرمافزار و تجهیزات نیز انیمیشن نیازمند نرمافزارهای پیچیده و سنگین است. ولی در انیمیشن با یک نرمافزار سبک و کم هزینه نیز میتوانید فرآیند طراحی و تولید را انجام دهید. همچنین زمان تولید برای انیمیشن طولانی بوده اما در موشن گرافیک بین چند روز تا چند هفته متغیر است.
مکان نمایش
اگر باز هم بخواهیم به یک تفاوت انیمیشن و موشن گرافی اشاره کنیم، در ارتباط با محل انتشار و نمایش آنها میباشد. به این ترتیب که تمامی انیمیشنها در پرده سینما یا تلویزیون نشان داده میشوند. این در حالی است که موشن گرافیکها با توجه به نوع آن، در مکانهای مختلفی مانند شبکههای اجتماعی منتشر میشوند. به طور کلی محل نمایش موشن گرافیک در تولید محتوا معمولا در در تبلیغات، آموزش و وب سایتهای مختلف میباشد.
نوع حرکت و طراحی
یک تفاوت دیگر که میتوانیم برای انیمیشن و موشن گرافیک عنوان کنیم، نوع حرکت و طراحی این دو است. به این ترتیب که در انیمیشن به صورت شبیه سازی شده، پیچیده و طبیعی هستند. یا اینکه تغییرات جزئی، ظریف و نامحسوس در تعاملهای محیطی، چهره و حتی حرکات بدن میباشد. اما طراحی در موشن گرافیک به صورت کاملا ساده و مینیمال اجرا میشود. طرحها به صورت تخت و رنگها در طراحی موشن گرافیک محدود به نمایش گذاشته میشوند.
موشن گرافیک چیست؟
قبل از آنکه به تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک بپردازیم، بهتر است به سوال موشن گرافی چیست، پاسخ دهیم. موشن در لغت به معنای پویایی و حرکت است و موشن گرافیک به ویدیوهایی که محتوای موردنظر را به صورت متحرک انتقال میدهند، گفته میشود. با استفاده از این روش محتواها تاثیرگذاری بیشتری داشته و مدت زمان کمتری برای انتقال برای انتقال آن نیاز خواهد داشت. در صورتی که بخواهید به مهارتهای ابتدایی و اصول اولیه موشن گرافیک دسترسی داشته باشید، میتوانید به دوره موشن گرافیک رایگان مراجعه نمایید. اما برای یادگیری موشن گرافی به صورت پیشرفته باید از آموزشهای هزینهدار که سایتهای معتبر ارائه میدهند، استفاده نمایید.
انیمیشن چیست؟
انیمیشن در لغت به معنای پویا نمایی و جان بخشی میباشد. به این ترتیب که تصاویر ثابت را به صورت متحرک درآورده و در نهایت به صورت پشت سرهم و متوالی به نمایش گذاشته میشود. در نظر داشته باشید که موشن گرافیک نیز در لیست انواع انیمیشن قرار گرفته اما تفاوت آن در نوع کاربردهای آن میباشد. از دیگر انواع انیمیشنها، استاپ موشن است که برای ساخت آن از کاراکترها و اشیا واقعی کمک گرفته میشود. به این صورت که همه کاراکترها در محیط مورد نظر قرار گرفته و سپس از آنها عکس برداری میشود.
نرم افزار موشن گرافیک چیست؟
کسانی که میپرسند چگونه موشن گرافیک بسازیم، ابتدا باید بدانند نرم افزار موشن گرافیک چیست. قطعا موشن گرافی با اینشات ساخته نمیشود. بلکه باید با نرم افزاری قدرتمند و تخصصی این کار را انجام داد. بهترین و معروفترین نرم افزار برای ساخت موشن گرافیک، ادوبی افترافکت است که آموزشهای صفر تا صد آن در سایت تک ادیتور وجود دارد. در این نرم افزار میتوانید استوری موشن، لوگو موشن، استاپ موشن و انواع نمونه موشن گرافیک را تولید کنید.
رشته انیمیشن بهتر است یا گرافیک؟
اکنون که با تفاوت انیمیشن و موشن گرافی آشنا شدید، میتوانیم به سوال رشته انیمیشن بهتر است یا گرافیک، پاسخ دهیم. برای انتخاب رشته ابتدا باید به علاقهی خود توجه کرد. اما قطعا هر دو رشته دارای معایب و مزایای خاص خود هستند. رشتههای انیمیشن گرافیک از رشتههای پرطرفدار هستند که افراد هنردوست زیادی را به خود جذب میکنند. به عنوان مثال انیمیشن با خلاقیت و داستان گویی بصری انجام میشود.
این رشته بازار کار متنوعی دارد و فرصت های شغلی خلاقانهای برای افراد ایجاد میکند. اما زمان زیادی را از فرد میگیرد و هزینههای آن بالاست. در حالی که رشتهی گرافیک دارای طراحی بصری متنوعی است که بازار کار بسیار قوی دارد. این رشته انعطاف پذیری بالایی داشته ولی رقابت در آن زیاد است. علاوه بر آن به مهارتهای تخصصی نیاز دارد. در نهایت هر دو رشته میتواند برای شما درآمدزا باشد. به شرطی که با علاقه، خلاقیت و مهارت کافی وارد بازار کار شوید.
سخن نهایی
در این بخش با تفاوت انیمیشن و موشن گرافی آشنا شدیم. برای انکه با تفاوت هر کدام آشنا شوید، بهتر است ابتدا تعاریف آن را مطالعه نمایید. جالب است بدانید که انیمیشن انواع مختلفی دارد و یکی از آنها موشن گرافیک میباشد. اکنون میدانید که هر کدام چه فوایدی و چه معایبی دارند. در بخشهایی از این مطلب دانستیم که استاپ موشن چیست و برای چه مواقعی کاربرد دارد. شما میتوانید از این ترفند برای ویدیوهای ترند اینستاگرامی نیز استفاده کنید. در صورتی که با سوال یا چالشی مواجه شدید، از طریق بخش نظرات اقدام نموده تا پشتیبانی سایت پاسخگوی سوالات شما عزیزان باشند.
درباره مهدی خوبیاری
تو این سال ها به دنبال یادگیری مطالب خاص بودم مثل شما، مسیر پیشرفت هموار هست و موفقیت نزدیک
سایر نوشته های مهدی خوبیاری
دیدگاهتان را بنویسید