آموزش ساخت براش در فتوشاپ | 100 پریست رایگان!
آموزش ساخت براش در فتوشاپ
از قابلیتهای جذاب فتوشاپ، ابزار براش است که در این بخش از تک ادیتور آموزش ساخت براش در فتوشاپ را به شما ارائه میدهیم. زیرا گاهی اوقات ممکن است به براش خاصی نیاز داشته باشید، که در بین براش های آماده فتوشاپ وجود نداشته باشد. همچنین میتوانید براشهای آماده را دانلود یا خریداری کرده و بر روی نرم افزار فتوشاپ نصب نمایید. در یک بخش به صورت مجزا نصب براش را به شما آموزش خواهیم داد. پس برای آموختن و آشنایی با این ابزار فوقالعاده، تا پایان مطلب همراه ما باشید.
براش چیست؟
یکی از امکانات برنامه فتوشاپ ابزار براش است که کاربردهای مختلفی دارد. ویرایشگران با استفاده از براش در فتوشاپ میتوانند شکلهای مختلفی را در تصویر ایجاد کنند. محل قرارگیری براش در نوار ابزار استاندارد در سمت چپ برنامه فتوشاپ است و برای دسترسی به میانبر به صورت پیش فرض باید از دکمه B انتخاب شود.
ساخت براش فتوشاپ
برای ساخت براش در برنامه فتوشاپ باید فرآیند سادهای را طی کنید. اما به شما این امکان را میدهد تا ابزارهای سفارشی ایجاد کنید و بتوانید در طراحیهای خود از آنها استفاده نمایید. در اینجا مراحل ساخت یک براش در فتوشاپ را به صورت گام به گام توضیح خواهیم داد.
ایجاد فایل جدید یا باز کردن تصویر
ابتدا باید صفحهای جدید (یا تصویر مورد نظر) را باز کنید و برای ساخت یک براش جدید آماده شوید. شروع کار را میتوانید از یک تصویر ساده (مثل اشکال هندسی، دانههای کوچک، یا حتی طراحیهای خاص) برای ساخت براش استفاده کنید. اما اگر قصد دارید از فایل جدید استفاده کنید، به اندازه تصویر نیز توجه داشته باشید. زیرا براشها اندازههای کوچکی دارند. (به عنوان مثال ۵۰۰ پیکسل در ۵۰۰ پیکسل یا کمتر هستند) و تبدیل عکس به براش در فتوشاپ، باید با همین مقدار اندازهها انجام شود.
حذف رنگهای اضافی
زمانی که از یک تصویر برای ساخت براش استفاده میکنید، فقط به رنگ مشکی و سفید اهمیت دهید. شما میتوانید رنگهای دیگر را حذف کنید. اما رنگ مورد نظر شما باید مشکی باشد. (یعنی شکل یا تصویری که سعی دارید از آن براش بسازید، مشکی باشد و زمینه تصویر باید سفید باشد)
انتخاب ناحیهی مشکی
ناحیهای که میخواهید از آن براش ساخته شود و مشکی رنگ است، باید انتخاب کنید. این کار را با استفاده از ابزار انتخابی مانند Rectangular Marquee Tool یا Lasso Tool انجام خواهید داد. قسمت مورد نظر از تصویر را که به رنگ مشکی است، انتخاب کنید. در ادامه مراحل با همین قسمت، ساخت براش را انجام میدهیم.
ساخت براش
پس از انتخاب ناحیهای از تصویر، باید به منوی Edit بروید و گزینه Define Brush Preset را انتخاب نمایید. با این انتخاب یک پنجره کوچک باز میشود و از شما میخواهد نام براش جدید را وارد کنید. حال باید نام دلخواهتان را وارد کرده و روی گزینه OK کلیک کنید.
استفاده از براش جدید
اکنون براش جدیدی که ایجاد کردهاید، در پنل براشها (Brush Panel) و در دسترس شما قرار دارد. برای دسترسی به پنل براشها، از منوی بالای فتوشاپ اقدام کنید. به قسمت Window بروید و گزینه Brush را انتخاب نمایید. حال براش جدید خود را از لیست براشها انتخاب کرده و در طراحیهای خود از آن استفاده کنید.
تنظیمات براش در فتوشاپ
انجام این تنظیمات کاملا اختیاریست. شما میتوانید برای تغییر ویژگیهای براش (مانند اندازه، سختی، فلو و موارد دیگر) از Brush Settings کمک بگیرید. همچنین میتوانید تنظیماتی مانند Spacing (فاصله بین ضربات براش)، Shape Dynamics (پویایی شکل براش)، Scattering (پراکندگی براش) و دیگر ویژگیها را اعمال کنید.
ذخیره براش برای استفاده مجدد
در صورتی که براش خود را ذخیره کنید، میتوانید برای دیگر مواقع و پروژههای بعدی نیز، از آن استفاده کنید. برای انجام این کار به پنل براش بروید، سپس بر روی براش مورد نظر راست کلیک کرده و گزینه Export Selected Brushes را انتخاب کنید. اکنون فایل براش به صورت .abr در فتوشاپ شما ذخیره میشود و میتوانید آن را در پروژههای دیگر بارگذاری کنید.
نکات مهم
در نظر داشته باشید که شما میتوانید هر نوع تصویری را به براش تبدیل کنید. همچنین میتوانید تغییر شکل براش در فتوشاپ را نیز انجام دهید. اما معمولا استفاده از تصاویر ساده و سیاه و سفید نتایج بهتری به همراه دارد. استفاده از براشهای پیچیده میتواند باعث کندی عملکرد فتوشاپ شود. در نتیجه به هنگام ساخت براش از جزئیات زیاد خودداری کنید. پس از ذخیره سازی براش ساخته شده میتوانید آن را به صورت پریست استفاده کرده و سطح پروژههای خود را ارتقا دهید. اگر دوست دارید یک مجموعه بزرگ و عظیم از براشها داشته باشید که شامل ۱۰۰۰ عدد براش جذاب و کاربردی میباشد، حتما از جعبه ابزار جامع ادیت تک ادیتور استفاده کنید.
آموزش نصب براش در فتوشاپ
در بخشهای قبل راجع به استفاده براش در فتوشاپ صحبت کردیم. اکنون آموزش نصب براش در فتوشاپ را بیان میکنیم. همانطور که میدانید این امکان در این برنامه وجود دارد که به میزان دلخواه براش را میتوان ذخیره سازی کرد. اما توجه به این نکته نیز ضروری خواهد بود که هر چه تعداد براشها بیشتر باشد، فتوشاپ کند عمل میکند. در ادامه مراحل اضافه کردن براش به برنامه فتوشاپ را بیان میکنیم.
دانلود براشها
در ابتدای آموزش افزودن براش به فتوشاپ، باید براشهای دانلود شده را مشخص کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که فرمت فایل براشها معمولا .abr است.
باز کردن پنل براشها
سپس از منوی Window در فتوشاپ گزینه Brushes را انتخاب کنید تا پنل مربوط به براشها باز شود.
اضافه کردن براشها
اکنون در پنل براشها، روی آیکون چرخ دنده کلیک کرده و Import Brushes را انتخاب نمایید. همچنین میتوانید فایلهای براش را از محل ذخیره شده انتخاب کنید و روی Load کلیک کنید.
مدیریت براشها
اکنون نوبت به مرحله مدیریت براشهای اضافه شده رسید. در این قسمت میتوانید از گزینههای موجود در براشها استفاده نمایید. این گزینهها امکان تغییر سایز، تنظیم شفافیت و … را برای ویرایشگر فراهم کرده است.
جایگزینی Drag & Drop
در این مرحله فایل براش را به صورت مستقیم به فتوشاپ برده و سپس رها کنید. به این ترتیب براشها به صورت خودکار اضافه خواهند شد.
بکارگیری Preset Manager
در مرحله پایانی به منوی Edit رفته و سپس به Presets و بعد از آن Preset Manager بروید. اکنون در منوی باز شده امکان انتخاب نوع Brush وجود دارد، برای اینکار روی گزینه Load کلیک کرده تا براشهای جدید اضافه شود.
براش های آماده فتوشاپ
برخی از براشها به صورت پیش فرض و آماده در نرم افزار وجود دارند و شما میتوانید از آنها استفاده کنید. اما در صورتی که قصد دارید از یک براش کابردی یا خلاقانه مثل ایجاد طرح، واترماک و… استفاده کنید، باید به دنبال تبدیل متن به براش در فتوشاپ یا ساخت براش تکسچر باشید. زیرا این نوع براشها شخصی سازی شده و طرحهای خاص و ویژهای دارند. به همین دلیل ممکن است برای شما کاربردی باشد و به صورت روزانه استفاده شود.
مجموعه پریست براش رایگان
در این قسمت یک مجموعه ۱۰۰ تایی از براشهای رایگان و حرفهای در اختیار شما قرار دادیم، تا بتوانید برای پروژههای خود به صورت رایگان از آنها کمک بگیرید. همچنین در نظر داشته باشید که پک براش در طراحی، به افزایش جذابیت کار شما کمک میکند. این مورد حتی در آموزش طراحی کارت ویزیت تاثیرگذار است و نمیتوان از آن چشم پوشی کرد. در صورتی که قصد دارید از این پک براش استفاده کنید، طبق مراحل نصب (که در قسمتهای قبل توضیح دادیم) عمل نمایید و دیگر نیازی به آموزش ساخت براش در فتوشاپ ندارید.
سخن نهایی
در این بخش با آموزش ساخت براش در فتوشاپ و نحوهی نصب براشهای آماده آشنا شدیم. شما میتوانید چند براش اختصاصی برای خود ایجاد کنید و آن را بر روی نرم افزار ذخیره نمایید. همچنین میتوانید براشهای آماده، دانلود یا خریداری کنید و زمان خود را صرف ساخت براش نکنید. برخی از براشها به صورت پیش فرض در فتوشاپ وجود دارند و شما میتوانید از آنها نیز بهرهمند شوید. در صورتی که تجربهی تغییر رنگ براش در فتوشاپ را دارید، در بخش نظرات باما و دیگر کاربران تک ادیتور به اشتراک بگذارید.
گزارش خرابی لینک پسورد فایل : ندارد
درباره مهدی خوبیاری
تو این سال ها به دنبال یادگیری مطالب خاص بودم مثل شما، مسیر پیشرفت هموار هست و موفقیت نزدیک
سایر نوشته های مهدی خوبیاری
دیدگاهتان را بنویسید