انیمیشن در فتوشاپ | با آموزش تصویری☑️
انیمیشن در فتوشاپ
ساخت انیمیشن در فتوشاپ از خلاقانهترین روشهای ایجاد آثار گرافیکی است که در این بخش از تک ادیتور به آن میپردازیم. شما میتوانید اجزای مختلف یک سوژه را با اجرای این تکنیک تکان دهید و به حرکت وادار کنید. همچنین میتوانید برای ساختن گیفهای گرافیکی ساده از آن استفاده نمایید. یکی دیگر از کاربردهای آن، ساخت بنرهای تبلیغاتی متحرک است که در بیشتر سایتها مشاهده میشود. برای انجام این کار از بخش Timeline در فتوشاپ کمک میگیریم.
ایجاد تصاویر متحرک
برای آنکه بتوانید متحرک سازی در فتوشاپ را انجام دهید، ابتدا باید یک تصویر مناسب پیدا کنید. استفاده از انیمیشن تصاویر واقعی یا کارتونی انسان برای انجام این کار مناسبتر است. پس از یافتن عکس مناسب مراحل زیر عمل کنید.
آمادهسازی محیط کار (مرحله اول)
- ابتدا نرم افزار فتوشاپ را باز کنید.
- سپس از منوی بالا آن به بخش Window بروید و Timeline را فعال کنید تا پنجره این بخش برایتان باز شود.
- در ادامه از منوی بالا مجددا به Window رفته و تیک Layers را نیز فعال کنید. این پنجره را در قسمت سمت راست صفحه قرار دهید، زیرا کاربردهای زیادی برایتان دارد.
- اکنون باید یک فایل جدید بسازید. به گزینهی File رفته و بر روی New کلیک کنید. (به عنوان مثال اندازه 1080 در 1080 پیکسل، رزولوشن 72 یا 150 را برای انیمیشن وب انتخاب کنید.)
ایجاد تایم لاین (مرحله دوم)
- از پنجرهی Timeline، روی دکمهی “Create Frame Animation” کلیک نمایید.
- (اگر در این قسمت نوشته بود “Create Video Timeline”، روی فلش کوچیک کنار دکمه کلیک کنید و گزینهی “Frame Animation” را انتخاب نمایید.)
طراحی فریم اول (مرحله سوم)
- در این مرحله به سراغ لایهها میرویم و یک لایهی جدید میسازیم. برای انجام این کار میتوانید از طریق کلیدهای ترکیبی(Ctrl + Shift + N) اقدام کنید.
- اکنون باید تصویر یا آبجکت اولیهی انیمیشن را ترسیم کنید. (برای تمرین میتوانید از یک توپ یا کاراکتر ساده کمک بگیرید.)
- فریم اول در قسمت Timeline نشان داده میشود.
ساخت فریمهای جدید (مرحله چهارم)
- در پنل Timeline، روی آیکون کپی فریم (Duplicate selected frames) کلیک کنید.
- سپس در لایهی جدید (یا همان لایه)، کمی آبجکت را جابهجا کنید. (به عنوان مثال توپ را کمی پایینتر بکشید)
- حال این کار را برای هر فریمی تکرار کنید.
- فریم اصلی را کپی کرده و آبجکت را تغییر دهید.
- این کار را تا حدی ادامه دهید که حرکت توپ کامل شود. (مثلاً توپ به زمین برخورد کند)
تنظیم زمان هر فریم (مرحله پنجم)
- برای این مرحله باید به اعداد زیر هر فریم، توجه کنید. (مثلاً 0 sec)
- سپس روی آن کلیک کرده و زمان نمایش آن فریم را انتخاب کنید. (مثلاً میتوانید از 0.1 یا 0.2 ثانیه استفاده کنید.)
انتخاب نوع تکرار انیمیشن (مرحله ششم)
- اکنون در پایین بخش تایم لاین، از قسمت “Once”، باید گزینهی Forever را انتخاب کنید تا انیمیشن شما در حالت بی نهایت پخش شود.
پیشنمایش انیمیشن (مرحله هفتم)
- برای دیدن پیش نمایش کار روی دکمهی Play پایین در Timeline کلیک کنید.
- اکنون انیمیشن را بررسی کرده و اگر لازم بود فریمها یا زمان را تغییر دهید.
خروجی گرفتن (مرحله هشتم)
برای Export گرفتن از منوی بالا به File بروید. سپس گزینهی Export را انتخاب کنید و Save for Web (Legacy) را بزنید. اکنون ساخت انیمیشن با لپ تاپ به پایان رسید. اما بهتر است تنظیمات بخش بعد را بر روی پروژهی خود اعمال کنید تا نتیجهی بهتری کسب نمایید.
تنظیمات پیشنهادی
- در مرحلهی نهایی برای ذخیره سازی کار بهتر است Format را GIF انتخاب کنید.
- برای داشتن رنگهای بهتر Colors تا 256 قرار دهید.
- گزینهی Looping Options را روی Forever بگذارید.
- برای اندازه نیز Image Size را مطابق فایل خود تنظیم نمایید.
- سپس روی Save کلیک کرده و فایل نهایی را ذخیره کنید.
نکات مهم
- به هنگام ساخت انیمیشن در فتوشاپ این نکات را فراموش نکنید.
- برای هر قسمت متحرک، بهتر است لایههای جدا داشته باشید.
- شما میتوانید از ابزار Onion Skin (در قسمت تایم لاین) استفاده کنید تا فریم قبلی را محو نشون دهید و راحتتر فریم بعدی را به تصویر بکشید.
- اگر قصد ساخت انیمیشنهای حرفهایتر دارید، بهتر است بدانید که فتوشاپ فقط برای انیمیشنهای ساده قابل استفاده است. پیشنهاد ما این است که از نرمافزارهایی مثل After Effects و ابزارهای حرفهای ادیت استفاده کنید. در این صورت میتوانید به آسانی یک انیمیشن جذاب اما حرفهای بسازید.
افکت پارالاکس فتوشاپ چیست؟
برخی از افراد برای ساخت انیمیشن از افکت پارالاکس فتوشاپ استفاده میکنند. اما این افکت چیست و چه کاربردی دارد؟ ما در این بخش به صورت کامل آن را معرفی میکنیم. افکت پارالاکس (Parallax Effect) در فتوشاپ به افکتی گفته میشود که در آن عناصر مختلف تصویر با سرعتهای متفاوتی نسبت به یکدیگر حرکت میکنند. نتیجهی استفاده از این افکت حس عمق و سه بعدی بودن تصاویر میباشد. این تکنیک بیشتر برای انیمیشنهای ساده، اسلایدشوها، یا ویدیوهای موشن گرافیک کاربرد دارد. همچنین برای زنده کردن عکسهای ثابت نیز از آن استفاده میشود.
چگونه انیمیشن متحرک بسازیم؟
روشهای دیگری هم برای ساخت انیمیشن متحرک وجود دارد که سادهتر از کار با نرم افزارها میباشد. برای اینکه این روشها را بیاموزید، ابتدا باید محتوای چگونه با هوش مصنوعی گیف بسازیم را مطالعه کنید. سپس میتوانید از اطلاعات این بخش کمک بگیرید و انیمیشن خود را به سادهترین روش و با کمک هوش مصنوعی ایجاد کنید.
سخن نهایی
در این مطلب با مراحل ساخت انیمیشن در فتوشاپ آشنا شدیم. در صورتی که قصد دارید یک انیمیشن حرفهای بسازید، بهتر است به پیشنهادات داخل مقاله توجه کنید و از ابزارهای حرفهای و مناسب کمک بگیرید. قبل از هر اقدامی ابتدا باید سبک کار خود را مشخص کنید. سپس میتوانید از تیم تک ادیتور مشاوره بگیرید و آموزشهای لازم را برای ساخت انیمیشن تهیه کنید. در صورتی که با سوال یا چالشی مواجه شدید، در قسمت نظرات با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
درباره مهدی خوبیاری
تو این سال ها به دنبال یادگیری مطالب خاص بودم مثل شما، مسیر پیشرفت هموار هست و موفقیت نزدیک
سایر نوشته های مهدی خوبیاری
دیدگاهتان را بنویسید