چطوری ترانزیشن خلاقانه بسازیم؟
افکتهای ترانزیشن خلاقانه
برای نرم افزار پریمیر نیز افکتهای ترانزیشن خلاقانه وجود دارد و در این مطلب از تک ادیتور سعی داریم شما را با این افکتها آشنا کنیم. پس در صورتی که نمیدانید ترانزیشن چیست و چگونه از آن استفاده میکنند، تا پایان این مطلب همراه ما باشید. این محتوای آموزشی به شما افکتهای ترانزیشن متفاوتی را ارائه میدهد و در نهایت میدانید که از آنها باید برای چه ویدیوهایی استفاده کنید.
ترانزیشن چیست؟
ترانزیشن یک عبارت انگلیسی است که در صنعت فیلم سازی، تاثیر بسیار زیادی دارد. این عنصر مهم به منظور مرتبط ساختن دو صحنه یا فریم مجزا استفاده میشود. در حقیقت ترانزیشن به معنای پایان یافتن تدریجی یک صحنه و شروع صحنهای دیگر و ارتباط این دو با هم است. تدوینگرها از افکت ترانزیشن استفاده میکنند تا بیننده دچار سردرگمی نشود. ترانزیشنها مانند پلاگینها انواع مختلفی دارند و هر کدام ممکن است برای یک سبک ویدیو مناسب باشد. در صورتی که با پلاگینها آشنایی ندارید میتوانید، بهترین پلاگینهای پریمیر پرو را مطالعه کنید. از ترانزیشن و پلاگین در دو نرم افزار پریمیر و افترافکت استفاده میشود.
نصب ترانزیشن در پریمیر
حال که با اهمیت ترانزیشنها آشنا شدید، بهتر است نحوهی نصب آن را در نرم افزار پریمیر بیاموزید. به عنوان مثال اگر بخواهیم FilmImpact Transition را بر روی نرم افزار نصب کنیم، باید از مراحل زیر کمک بگیریم. زیرا این افزونه عملکرد بسیار خوب و حرفهای دارد و یک افزونه کاربرد محسوب میشود.
- برای نصب ترانزیشن در پریمیر ابتدا باید فایل آن را با پسوند exe به دست آورید.
- دانلود این ترانزیشن را میتوانید از وب سایتهای معتبر انجام دهید.
- سپس آن را در سیستم کامپیوتر خود استخراج کنید.
- در بخش Effects Panel ( یا همان پنل افکت) راست کلیک کرده و ترانزیشن خود را از طریق گزینه «وارد کردن» اضافه کنید.
روش کشیدن و رها کردن برای اضافه کردن ترنزیشن به پریمیر
یک روش دیگر برای افزودن افکت ترنزیشن، کشیدن آن و رها کردن بر روی محیط نرم افزار است. قطعا این روش، یکی از آسانترین روشهای استفاده از ترنزیشن میباشد. برای این کار میتوانید ترانزیشن مورد نظر خود را از پنل ترانزیشن برداشته و بر روی کلیپ یا فیلم مورد نظر در تایم لاین قرار دهید. در ادامه میتوانید مدت زمان ترانزیشن را با کشیدن و کوتاه کردن آن به دلخواه تغییر دهید. البته انجام این کار به چندین روش انجام میشود اما سادهترین روش، استفاده از این راهکار است.
از افکتهای ترنزیشن چگونه استفاده میشود؟
برخی از ترانزیشنها به صورت پیشفرض در برنامه پریمیر وجود دارد که سادگی میتوان از آنها استفاده کرد. برای یافتن این افکتها میتوانید از طریق سرچ کردن در پنل افکتها اقدام کنید. اما اگر به دنبال دانلود ترانزیشن رایگان برای پریمیر هستید، میتوانید از طریق سایتهای مختلف اقدام کنید. اما فراموش نکنید که برای استفاده از ترانزیشنها نیاز به تمرین مکرر دارید تا با استفادهی صحیح هر کدام به درستی آشنا شوید. در ادامه انواع مختلف افکتهای ترانزیشن را بررسی میکنیم تا بدانید که هر کدام را باید روی چه ویدیوی اعمال کنید.
بهترین ترانزیشنهای پریمیر
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، ترانزیشنها انواع مختلفی دارند. اما نمونههای رایج آن مانند بریدن (Cut)، انتقال (Dissolve)، از بین رفتن (Fade)، پاکشدن (Wipe) و لغزش (Slide) میباشند. حال اینکه بدانیم هر کدام چه کاربردی دارند و در کجا استفاده میشوند، اهمیت بسیار زیادی دارد. پس همیشه نمیتوان به دنبال دانلود رایگان افکت ترانزیشن بود، بلکه باید ارتباط آن را با ویدیوی خود در نظر گرفت.
معروفترین ترانزیشنها در پریمیر چیست؟
تعداد ترانزیشنهای زیادی هستند که به عنوان بهترین ترانزیشنهای پریمیر شناخته شدهاند. اما برخی از آنها شهرت و استفاده زیادی دارند. در این بخش قصد داریم، چند ترنزیشن پرکاربرد را معرفی کنیم.
ترانزیشن Iris
زمانی که میخواهیم یک شکل هندسی نظیر مربع، مربع، لوزی یا دیگر اشکال هندسی، از وسط صفحه آغاز شود و کات بعدی ویدیو را نمایش دهد، باید از ترانزیشن Iris کمک بگیریم. نحوه کار این ترانزیشن به این صورت است که درون شکل هندسی، کات دوم وجود دارد. حال ترانزیشن تا زمانی که کل صحنه با کات دوم پر شود، ادامه مییابد.
ترنزیشن Jump-Cut
یکی دیگر از افکتهای ترانزیشن خلاقانه Jump-Cut است که یک جابجایی ناگهانی (از صحنهای به صحنه دیگر) را به صورت تند و در عین حال تاثیرگذار ایجاد میکند. معمولا زمانی از این ترانزیشن استفاده میشود که قصد داریم، بر روی یک لحظه مهم در داستان تاکید کنیم. اما در نظر داشته باشید که استفاده بیش از حد از این افکت میتواند روایت ویدیو شما را خراب کند. پس با یک برنامه سنجیده و مناسب میتوانید بهترین نتیجه را از این افزونه به دست آورید.
ترنزیشن Match-Cut
زمانی که قصد دارید یک ارتباط بصری در میان دو عکس متوالی ایجاد کنید، بهتر است از افکت ترنزیشن Match-Cut کمک بگیرید. این ترانزیشن در اصل با هم تراز کردن عناصر یا حرکات مشابه ساخته میشود. اگر به دنبال ترنزیشن عکس هستید، میتوانید از این افکت کمک بگیرید. اما برای استفاده از آن باید توجه داشته باشید که انتهای صحنه اول را دقیقا مانند ابتدای صحنه دوم قرار دهید. همواره سعی کنید در یک لحظه این دو صحنه به یکدیگر تبدیل شوند. در غیر این صورت مخاطب متوجه انتقال آن میشود. این ترنزیشن میتواند حس تداوم و انسجام را تقویت کند.
ترانزیشن Dissolve
این افکت به نحوی است که گذر زمان را به شما نمایش میدهد. از این افکت ترانزیشن برای حل کردن کات اول و کات دوم به صورت همزمان استفاده میشود. این افزونه در تدوین فیلمهای سینمایی، کاربرد بسیار زیادی دارد. همچنین برای کسانی که به دنبال آموزش ادیت کلیپ برای اینستاگرام هستند نیز مفید است.
ترانزیشن Fade In و Fade Out
همانطور که از نام این ترانزیشن پیداست، برای محو کردن یک کات به یک رنگ مثل مشکی و بلعکس استفاده میشود. برای ابتدای فیلم یک رنگ مات به کات اول داده میشود و با استفاده از Fade Out انجام خواهد شد. در انتهای فیلم نیز کات آخر شروع به محو شدن میکند و به رنگ مشکی خاتمه مییابد. برای این صحنه از ترانزیشن Fade In استفاده میکنند.
ترنزیشن دوربینی
این نوع ترنزیشن به تکنیکی گفته میشود که در ویرایش ویدیو برای حرکت روون دوربین کاربرد دارد و در اصل از یک موقعیت به موقعیتی دیگر انتقال مییابد. این قابلیت میتواند اهداف مختلفی را برای تدوینگر محقق کند. به عنوان مثال برای انتقال بین مکانهای مختلف، تغییر تمرکز از موضوعی به موضوع دیگه و یا انتقال حس حرکت یا پیشرفت کاربرد دارد. البته بهتر است بدانید که چندین نوع انتقال دوربین داریم و آنها شامل Cut، Zoom، Tracking Shot و Pan میباشند. در ادامه هر کدام از آنها را بررسی میکنیم.
ترانزیشن Cut
یکی از مشهورترین ترانزیشنها که به نوعی کمهزینه و پرکاربرد است، ترانزیشن Cut میباشد. برای استفاده از آن تنها باید کات اول را در کنار قسمتی از کات دوم بگذارید. به این سادگی این ترانزیشن ایجاد میشود و در هر کلیپ یا ویدیویی قابل استفاده است.
ترانزیشن Zoom
همانطور که از نامش مشخص است، ترانزیشن زوم شامل تنظیم فاصله کانونی لنز دوربین در جهت بزرگنمایی یا کوچک کردن سوژه در کادر مورد نظر میباشد.
ترانزیشن Tracking Shot
این ترانزیشن در اصل یک ردیابی عکس است و شامل حرکت دوربین در یک مسیر از پیش تعیین میباشد. ترنزیشن دوربینی میتواند حس سیالیت و غوطه وری را در ویدیوی شما ایجاد کند.
ترانزیشن Pan
در این انتقال دوربین به آرامی و به صورت عمودی یا افقی در سراسر صحنه حرکت میکند. با کمک این ترانزیشن میتوان حس تداوم بین عکس را ایجاد کرد.
سخن نهایی
در پست آموزشی تک ادیتور با افکتهای ترانزیشن خلاقانه در نرم افزار پریمیر آشنا شدیم. اکنون میدانیم که افکت ترانزیشن چیست، چه کاربردی دارد، چگونه نصب و استفاده میشود و انواع پرکاربرد و مشهور آن کداماند. هر کدام از این اطلاعات به شما کمک میکند تا بتوانید ادیت بهتری بر روی ویدیوهای خود انجام دهید.
درباره مهدی خوبیاری
تو این سال ها به دنبال یادگیری مطالب خاص بودم مثل شما، مسیر پیشرفت هموار هست و موفقیت نزدیک
سایر نوشته های مهدی خوبیاری
دیدگاهتان را بنویسید